Pandispan pentru tort buturuga

de Doralinda in Dulciuri, 17 Mar 2013 | 5467 vizualizari

 

Imi era frica ca o sa-mi crape blatul, fiind si prima oara cand am incercat aceasta reteta, dar nu, a iesit minunat!

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri faina
  • 100 gr cacao neindulcita(70%)
  • 1 lingura praf de copt
  • 8 oua
  • 330 gr zahar
  • un sfert ceasca migdale macinate sau 1 lingura vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan pentru tort buturuga:

Amestecam impreuna cacao cu faina si praful de copt si lasam deoparte. Punem ouale cu zaharul intr-un bol si mixam cu mixerul la viteza mare cca 15 min pana cand compozitia devine densa si are culoare pala. Turnam cate putin peste compozitie, faina amestecata cu cacao si amestecam incet cu o lingura (la mixer va face balonase de aer) pana cand devine o compozitie omogena. Asezam compozitia intr-o forma dreptunghiulara 30cm cu 40cm, care in prealabil am pus hartie de copt si punem la cuptorulul preincalzit la 190C ptr cca 20-25 min(depinde de cuptorul fiecaruia) sau pana cand vedem ca, incepe sa se intareasca pe la colturi.

Scoatem blatul din forma si rasturnam pe un prosop de bucatarie, si tragem usor de hartie pana se desprinde toata.infasuram cu prosopul si rulam apoi infasuram blatul cu tot cu prosop, in foaie de ciolofan transparent si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit, e gata de desfasurat usor si de umplut cu garnitura pe care o doriti!

TIPS-URI

1

Cand scoateti blatul din forma, puteti sa rasturnati direct pe masa avand presarat zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan pentru tort buturuga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune